Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρουφιάνος είναι ό,τι πιο βρόμικο στον κόσμο. Είναι αυτός που τον κοιτάζεις και λερώνεις και την ψυχή σου



Για να μην ξεχνιόμαστε, στους ρουφιάνους στηρίχτηκαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα για να κυβερνούν. Η Στάζι, η KGB, η CIA, η Σεκιουριτάτε, οι Γερμανοτσολιάδες πιο παλιά, τι ήταν; Οικτροί ρουφιάνοι!  Θέλεις να είσαι ο αχυράνθρωπος του κράτους; Τηλεφώνησε τώρα στο 1142 για τους καπνίζοντες αλλά και στο 1520 όταν δεις πολλούς να μαζεύονται λόγο της πανδημίας

«Ρουφιάνος είναι ό,τι πιο βρόμικο στον κόσμο. Είναι αυτός που τον κοιτάζεις και λερώνεις και την ψυχή σου»


Η Ιστορία έχει καταγράψει αρκετούς ρουφιάνους, η λέξη έχει ρίζες ιταλικές – ruffian - και σημαίνει  βρόμικος, ανάμεσα τους σε θέση ξεχωριστή ο Εφιάλτης, ο Δημάρατος, ο Ανταλκίδας, ο Ιούδας, οι κουκουλοφόροι που «έδιναν» τους αντιστασιακούς στους ναζί, ο γείτονας που… ενημερώνει την αστυνομία του δήμου, όταν δεν λειτουργεί το ρολόι του νερού σου, και τελευταία αυτός που χωρίς περίσκεψη και δίχως ντροπή, θα τηλεφωνήσει στο 1142 και θα «καρφώσει» τον καπνιστή πλάι του στην ταβέρνα, στην καφετέρια και θα καλέσει το 1520 για τον γείτονα που έφερε την μάνα του για το τραπέζι όπως προβλέπετε από το έθιμο!


«Γελάει με την λύπη σου ζηλεύει με την χαρά σου. Έχει στην πλάτη του ματιά, στον τοίχο έχει αυτιά»!  Ναι, αυτός είναι ο ρουφιάνος!


Δίχως προδότη τα κάστρα δεν πατιούνται και ο κρατικός μηχανισμός αρέσκεται να παράγει προδότες και ρουφιάνους για να ελέγχει τα «κάστρα» που αντιστέκονται.