Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καρά Τεπέ: Η «Τέλεια Αφορμή.......VIDEO

 

Καρά Τεπέ: Η «Τέλεια Αφορμή»




Το 1963 στην Κύπρο ξεκίνησαν όλα τα γεγονότα τα οποία το 1974 έφεραν την Τουρκική εισβολή και τον διαμελισμό του νησιού. Από τις αρχές του 1964, η παραστρατιωτική Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης (τουρκικά: Türk Mukavemet Teşkilatı, TMT) που ελεγχόταν από την Τουρκία, προχώρησε σταθερά στον διαχωρισμό των τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων και δημιούργησε τουρκοκυπριακούς οικισμούς.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν «θύλακες» με τουρκοκύπριους, λίγοι αλλά αρκετοί για την «Τέλεια Αφορμή». Η συνέχεια είναι γνωστή, η Ελληνοκυπριακή πλευρά με επικεφαλή τον αντιστράτηγο Γεώργιο Γρίβα προσπάθησε να διαλύσει τους τουρκοκυπριακούς «θύλακες», με προσπάθεια που προκάλεσε νέες αιματηρές συγκρούσεις. Η Τουρκία όπως αναμενόταν επικαλέστηκε το δικαίωμα της ένοπλης επέμβασης στην Κύπρο για την προστασία της τουρκικής μειονότητας και ακολούθησαν αεροπορικοί βομβαρδισμοί. Οι ένοπλες δυνάμεις στην Τουρκία και την Ελλάδα τέθηκαν σε επιφυλακή καταλήγοντας στην «εύθραυστη εκεχειρία» όπως χαρακτηρίστηκε μετά από πιέσεις των ΗΠΑ και Βρετανίας σε Τουρκία και Μακάριο.

Αυτή η «Τέλεια Αφορμή» δημιουργείται αυτή την στιγμή στην Λέσβο και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ακριβώς απέναντι από τα Τουρκικά παράλια. Αν και δεν γνωρίζω πως γίνονται οι επιχειρήσεις, τις δυνατότητες άμυνας του νησιού και τα σχέδια, θα σημειώσω πως όλα αυτά πάνε περίπατο αν με οποιοδήποτε τρόπο κάποιος επιχειρήσει να κάνει ανθρωπιστική παρέμβαση στον καταυλισμό.

Ναι, η Τουρκία δεν μπορεί να επικαλεστεί παρέμβαση για Τουρκική Μειονότητα, μπορεί όμως να επικαλεστεί την προστασία μουσουλμάνων, ήδη έχει πάρει το ρόλο σε άλλες περιοχές, και να μην δώσει λογαριασμό σε κανέναν, ειδικά στην Δύση. Αν η χώρα δεν βρει έναν τρόπο να ελέγξει τον καταυλισμό που δημιούργησε υπό ακραίες συνθήκες, θα βρούνε τρόπο να τον ελέγξουν άλλοι, και μια φωτιά θα είναι το μικρότερο κακό που θα συμβεί

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr/kara-tepe-i-teleia-aformi/?fbclid=IwAR3qRzKknlPVZgWE4vvHMLesTnL3WSZy5r_3rwidOTMsEM7_Jt6fMD7UA1Y

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-9-2020
Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας από τους "Μηταράκηδες" ...που πανηγυρίζουν κιόλας!
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την απόφαση της κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄/3926/14.9.2020) αλλά και τις μέχρι τώρα επίσημες αναφορές για το νέο κέντρο στο Μαυροβούνι (Καρά- Τεπέ), υπάρχουν τα εξής στοιχεία :
* Ο νέος καταυλισμός εκτείνεται σε έκταση 350 στρεμμάτων (ιδιωτικά και δημόσια) και βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την Μυτιλήνη.
* Οι μισθώσεις των ιδιωτικών εκτάσεων θα ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ και χρονικά θα είναι έως και το έτος 2025 τουλάχιστον.
* 9000 μετανάστες βρίσκονται αυτήν την στιγμή εντός της δομής, οι 214 με κορονοϊό, ενώ οι εξαφανισμένοι είναι χιλιάδες
* Από τις αεροφωτογραφίες και τα στιγμιότυπα από drone, η έκταση που χρησιμοποιείται μέχρι τώρα και καταλαμβάνεται από τις σκηνές είναι γύρω στα 120 στρέμματα.
* Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές το κέντρο θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ε.Ε (Γερμανία).
* Δεν υφίσταται η έννοια "κλειστό" κέντρο ενώ τα μεγέθη για τις δομές που έχει στο μυαλό του ο υπουργός είναι πολύ μεγάλα.(δηλώσεις Περιφερειάρχη κ.Μουτζούρη για διευκρινίσεις κ.Μηταράκη για τα δήθεν κλειστά κέντρα https://www.alithia.gr/.../k-moytzoyris-i-horothetisi...)
* Είναι επισήμως το μεγαλύτερο καμπ της Ευρώπης με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα.
* Το "πρόσωπο" του βρίσκεται ακριβώς έναντι των τουρκικών ακτών σε απόσταση λιγότερη των 10μιλίων.
Δημιουργήθηκε λοιπόν το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό Κέντρο μεταναστών ,στο οποίο μπορεί με βάση την έκταση την οποία έχει, να τριπλασιαστεί ο πληθυσμός του!!
Αποκαλύπτεται στο νέο καταυλισμό της Λέσβου όλη η "Μηταράκεια" επιχειρηματολογία, σύμφωνα με την οποία αγωνιούσε για νέους χώρους,για να "απλωθεί" όλος ο ανύπαρκτος σχεδιασμός. Ουσιαστικά το σχέδιο παραμένει το ίδιο : εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών στα νησιά και άπλετος χώρος για να εξυπηρετηθεί ο εγκλωβισμός. Για αυτό και τα 625 στρέμματα της επίταξης του Αίπους.
Το σχέδιο βέβαια είναι παλιό, απλά περίμενε την κατάλληλη συγκυρία (πχ το κάψιμο καταυλισμού στη Μόρια) ώστε να υλοποιηθεί.
Η Παγχιακή από τις 29/6/2017 έχει επισημάνει ( https://www.politischios.gr/.../erotimata-poy-kaine-apo... ) την αγωνία των Γερμανών για την δημιουργία τέτοιων κέντρων. Το σίγουρο είναι ότι βρίσκει πάντα τους πρόθυμους για να υλοποιήσουν την αυτοκτονική πολιτική για τον τόπο μας.
Αυτή την στιγμή είμαστε μάρτυρες της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ξένους, με πρόσχημα το μεταναστευτικό.Δεν είναι τυχαίες και οι νέες λέξεις-φράσεις που αυτόματα προστέθηκαν στην φαρέτρα της κυβερνητικής προπαγάνδας για τα άθλια σχέδια του μέλλοντος των νησιών."ΜΟΝΙΜΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΟΜΗ" ,"ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ". Ακόμη μία δικαιολογία που θα χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις μας όταν τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικά για τις νησιωτικές κοινωνίες."Είναι ευρωπαϊκό θέμα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι¨.
Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τους "Μηταράκηδες" να θριαμβολογούν. Γιατί η πολιτική που ακολουθούν στα νησιά, είναι η πολιτική της "ολόμαυρης ράχης και του ολοκαυτώματος".
Για όλους αυτούς το Μαυροβούνι-Καρα τεπέ (το τοπωνύμιο στα ελληνικά για να κρατιούνται και τα προσχήματα!!!) είναι επιτέλους η "αναγκαία και πολυπόθητη λύση"!
Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ



https://youtu.be/1J2ACFaLBf8

Για τους Έλληνες η λέξη ΕΛΛΑΣ

είναι Ιερή και θυσιάζονται για να την υπερασπίσουν, από όσους τολμούν να αμφισβητούν
την γεωγραφική κυριαρχία της και την Εθνική Ανεξαρτησία της.



https://youtu.be/GNpbuoC4ni0






ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ !
ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ !
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ! ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ !
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ !!!!









ΩΣΟΥ  ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΜΠEIΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ #ΕΛΛΗΝΩΝ_ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤEIΤΕ ΟΙ
ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ... ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΑΣ
ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ......ΑΛΛΑ Ε.ΣΥ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ.... ΧΡΕΙΑΖΕΤAI ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ.....



ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 
https://www.artemis-sorras.gr/programmatikes-dilosis-politikou-forea/
https://www.facebook.com/Ελένη-Τετριμίδα-ΥποψΒουλευτής-ΝΦθιώτιδας-103974198032358

1. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr 2. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr 3. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr 4. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
ΕΛΕΝΗ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ 6981558514 
ΕΣΥ ΚΩ 2 ΝΥΜΦΑΙΑΣ 21 ΤΚ 8500 
MAIL.ESYKO2@GMAIL.COM 2242025578 DJSPIRO@HOTMAIL.NO

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ

ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook